سیستم نمره دهی در آزمون GMAT
سیستم نمره دهی در آزمون GMAT به این صورت است که به داوطلبان در این آزمون نمره ای از 200 تا 800 داده می شود. نمره ی کل آزمون از محاسبه نمرات بخش های استدلال کمی و استدلال کلامی به دست می آید و نمره بخش های استدلال یکپارچه و رایتینگ تحلیلی در نمره کل آزمون تاثیری ندارند.
آزمون GMAT چیست؟
اگر قصد تحصیل در یکی از دانشگاه های آمریکا یا کانادا در مقطع کارشناسی ارشد را در رشته های تجارتی یا مدیریتی مانند اقتصاد، مدیریت، حسابداری، MBA و غیره را دارید، برای اپلای تحصیلی باید در آزمون GAMT شرکت کنید و با کسب نمره ی قبولی در این آزمون، موفق به اخذ پذیرش تحصیلی در رشته ی مورد نظر خواهید شد.
آزمون GAMT یا Graduate Management Admission Test یک آزمون بین المللی به زبان انگلیسی است و برای پذیرش در رشته های MBA و MPA و DBA به صورت هوشمند و کامپیوتری برای ارزیابی توانایی ها و مهارت های داوطلبان برای تحصیل در رشته های مدیریتی و تجارتی برگزار می شود. آزمون GMAT دانش و مهارت داوطلبان را در رشته های ریاضی، جبر، هندسه، تجزیه داده و دستور زبان مورد ارزیابی قرار می دهد.
اگر تصمیم دارید برای اهداف تحصیلی خود در آزمون GMAT شرکت کنید باید بدانید آزمون GMAT هر 16 روز یک بار برگزار می شود و داوطلبان می توانند حداکثر 5 بار در یک سال در این آزمون شرکت کنند. در مورد برگزاری آزمون GMAT در ایران باید گفت، این آزمون در ایران برگزار نمی شود و داوطلبان ایرانی برای شرکت در این آزمون باید به کشورهای همسایه که آزمون GMAT را برگزار می کنند مانند ترکیه، امارات، ارمنستان، گرجستان و غیره سفر کنند.
برای اطلاع از شرایط و نحوه ثبت نام در آزمون GMAT با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا در ارتباط باشید…
ساختار آزمون GMAT
آزمون GMAT یک آزمون تطبیقی و مبتنی بر کامپیوتر است این آزمون دارای 80 سوال در 4 بخش می باشد و مدت زمان انجام آن 3 ساعت و 7 دقیقه می باشد. نمره ی این آزمون بین 200 تا 800 است و داوطلب برای پذیرش در دانشگاه های معتبر آمریکا و کانادا باید نمره ی 700 و بالاتر را کسب کند.
سوالات آزمون GMAT طوری طراحی می شوند که روی مهارت های کلیدی مدیریتی و توانایی های مورد نظر بیزنس اسکول ها تمرکز دارند، همچنین سوالات آزمون GMAT، توسط شورای پذیرش مدیریت تحصیلات طراحی می شود و سازمان GMAC آزمون را برگزار کرده، نمرات را محاسبه می کند و به شورای پذیرش ارائه می دهد.
همچنین شرکت در نسخه ی آنلاین آزمون GMAT هیچ محدودیت زمانی ندارد و شما میتوانید در هر ساعتی از شبانه روز در این آزمون به صورت غیر حضوری شرکت کنید.
بیشتر بخوانید: تفاوت آزمون GRE و GMAT
ساختار آزمون GMAT از چهار بخش اصلی تشکیل شده است:
- نگارش تحلیلی یا AWA
- استدلال یکپارچه یا IR
- استدلال کمی (تحلیل اعداد و ارقام و محاسبات ریاضی)
- استدلال کلامی (مهارت تحلیل زبانی)
در ماه جولای سال 2017، امکان انتخاب ترتیب بخش های آزمون GMAT توسط داوطلبان فراهم شده است و شرکت کنندگان می توانند ترتیب پاسخ دادن به سوالات بخش های مختلف آزمون جی مت را خودشان انتخاب کنند.
بخش نگارش تحلیلی آزمون GMAT
در بخش نوشتاری تحلیلی یا AWA (Analytical Writing Assessment) که به صورت تشریحی انجام می شود، داوطلب 30 دقیقه فرصت دارد تا مهارت خود را در نوشتن یک متن تحلیلی نشان دهد. در این بخش، داوطلبان باید یک مقاله تحلیلی درباره موضوع مشخص شده بنویسند و نمره ای بین 0 تا 6 را کسب کنند.
بخش استدلال یکپارچه (IR) آزمون GMAT
بخش تحلیل یکپارچه یا IR (Integrated Reasoning) دارای 12 سوال چند بخشی است و داوطلب 30 دقیقه فرصت دارد تا به سوالات پاسخ دهد. امتیاز این بخش از 1 تا 8 و به صورت یک نمره ای متغیر است. این بخش مهارت داوطلب را در تحلیل منابع مختلف اطلاعاتی مثل جدول و نمودار ارزیابی می کند و شامل چهار بخش تفصیر بصری، تحلیل دو قسمتی، تحلیل جدول و استدلال چند منبعی است.
در این بخش از آزمون GMAT سوالات تحلیلی با سوالاتی از روی نمودار و جدول مطرح می شود و داوطلب باید بتواند اطلاعات را از انواع فرمت های امروزی استخراج کند.
بخش استدلال کمی آزمون GMAT
در بخش مهارت محاسبه یا استدلال کمی (Quantitative) مهارت تحلیل و حل مسائل مختلف ریاضی داوطلبان ارزیابی می شود. برای پاسخ دادن به سوالات این بخش داوطلبان باید دارای دانش محاسباتی و جبری باشند. مدت پاسخگویی به این بخش 62 دقیقه و نمره ی آن بین 0 تا 60 است.
این بخش 31 سوال دارد که 14 تا 16 سوال آن مهارت داوطلبان را در تحلیل داده های عددی، جبر، حساب و هندسه ارزیابی می کند و 16 تا 19 سوال هم مهارت حل مسئله را می سنجد.
بخش استدلال کلامی آزمون GMAT
در بخش استدلال کلامی آزمون GMAT مهارت اصلاح جملات با توجه به اصول نوشتاری زبان انگلیسی و مهارت خواندن متون گوناگون پیچیده ارزیابی می شود. این بخش دارای 41 سوال 5 گزینه ای است و داوطلبان برای پاسخگویی به سوالات 75 دقیقه فرصت دارند.
این بخش شامل ترکیبی از دو نوع سوال چند گزینه ای است:
- مطالعه مفهومی: یک متن مفهومی حداکثر با 350 کلمه به داوطلب داده می شود و داوطلب پس از خواندن آن باید به سوالاتی که توانایی او را در تفسیر متن، استنباط از آن و شناسایی روابط منطقی بین عناصر محتوا ارزیابی می کند، پاسخ بدهد.
- استدلال انتقادی: این قسمت توانایی داوطلب را در استنتاج استدلال های کوتاه مورد ارزیابی قرار می دهد.
نحوه برگزاری آزمون GMAT
در مورد نحوه برگزاری آزمون GMAT باید گفت، این آزمون تا سال 2016 به صورت کامپیوتری و کاغذی برگزار می شد، اما از سال 2016 برگزاری آزمون GMAT به صورت کاغذی لغو شد. به دلیل دسترسی آسان به آزمون، نمره دهی بهتر و ذخیره سازی اطلاعات و اطمینان از صحت آزمون، در حال حاضر آزمون GMAT تنها به صورت کامپیوتری برگزار می شود. همچنین نسخه ی آنلاین آزمون GMAT نیز ارائه شده است و داوطلبان می توانند به صورت شبانه روزی در آزمون انلاین (هوم ادیشن) شرکت کنند.
اگر برای مهاجرت تحصیلی به کانادا و آمریکا نیاز به راهنمایی دارید، شرکت مهاجرتی هومان ویزا بهترین کارشناسان امور مهاجرتی را به شما معرفی می کند.
نمره دهی به آزمون GMAT
همان طور که گفته شد آزمون GMAT دارای 4 بخش است، نمره ی هر بخش به طور جداگانه محاسبه و ارائه می شود و در نهایت داوطلبان یک نمره ی کلی از آزمون دریافت می کنند که این نمره فقط براساس بخش های استدلال کلامی و استدلال کمی است. همچنین داوطلبان یک رتبه براساس درصد نیز دریافت می کنند که عملکرد آنها را با سایر داوطلبان در سال های قبل مقایسه می کند، اما باید بدانید برای اپلای تحصیلی نمره ای که برای دانشگاه ها اهمیت دارد، نمره کل آزمون GMAT است.
نتیجه آزمون جی مت از 200 تا 800 نمره دارد و داوطلب برای پذیرش در دانشگاه های معتبر آمریکا و کانادا باید نمره ی 700 و بالاتر را کسب کند. نمره هر بخش علاوه بر درست بودن پاسخ ها به دلیل تطبیقی بودن آزمون، به میزان دشواری سوال نیز بستگی دارد. داوطلبان نمره خام آزمون را که توسط کامپیوتر محاسبه می شود، بلافاصله پس از پایان آزمون دریافت می کنند.
نمره دهی به استدلال کلامی و استدلال کمی
نمره آزمون GMAT در دو بخش استدلال کلامی و استدلال کمی از 0 تا 60 محاسبه می شود. چون نمره ها توسط الگوریتم انطباق کامپیوتری که میزان دشواری سوال را در نمره دهی لحاظ می کند محاسبه می شوند، قابل طبقه بندی هستند، از این رو تعداد جواب های درست می تواند موجب نمره دهی در بازه ی مشخصی شود. برای درک بهتر این موضوع به این مثال توجه کنید: مثلا با 25 جواب درست ممکن است، داوطلب نمره ای بین 28 تا 30 کسب کند. داده های GMAC مشخص می کنند که کسب نمره بالا در بخش استدلال کمی نسبت به استدلال کلامی معمول تر است. میانگین نمرات داوطلبان در بخش استدلال کمی برابر با 39 است، اما میانگین نمرات در بخش استدلال کلامی 27 است. نمره 46 در بخش استدلال کلامی 99 درصد و در بخش استدلال کمی تنها 62 درصد است.
نمره دهی به بخش استدلال یکپارچه
باید بدانید نمره این بخش در نمره کل آزمون GMAT تاثیر ندارد. امتیاز بخش استدلال یکپارچه از 1 تا 8 و به صورت یک نمره ای متغیر است. این نمره بر اساس تعداد جواب های درست محاسبه می شود. طبق آمار GMAC متوسط نمره داوطلبان در بخش استدلال یکپارچه حدود 4/23 است و نمره 7 معادل 82 درصد و نمره 8 معادل 92 درصد می باشد.
نمره بخش رایتینگ تحلیلی
نمره ی بخش رایتینگ تحلیلی مانند بخش استدلال یکپارچه در نمره کل آزمون تاثیری ندارد. نمره این بخش توسط یک کارشناس و یک الگوریتم کامپیوتری انجام می شود و از 0 تا 6 نمره دارد که به صورت نیم واحدی متغیر است. در این بخش دو نمره داده می شود که از میانگین آنها یک نمره ی نهایی به دست می آید، همچنین اگر داوطلب هیچ پاسخی به سوال ندهد برای این بخش نمره ی صفر به او داده می شود.
برای نمره دهی به این بخش هر متن یک بار توسط یک کارشناس و یک بار توسط کامپیوتر ارزیابی می شود، در صورتی که دو نتیجه بیشتر از یک نمره با هم تفاوت داشته باشند، کارشناس دوم نیز متن را بررسی می کند تا ارزیابی مجدد روی متن انجام شود.
آیا آزمون GMAT نمره منفی دارد؟
نکته ی مهمی که در مورد نمره دهی به آزمون GMAT باید بدانید این است که آزمون GMAT نمره منفی ندارد، اما در صورت پاسخ ندادن به سوالات از نمره داوطلب کسر خواهد شد. همچنین در صورتی که داوطلب به تعداد زیادی از سوالات پشت سر هم پاسخ نادرست بدهد، از امتیاز وی کم می شود، چرا که پاسخ دادن اشتباه به سوالات به این معنی است که داوطلب جواب های درست را نمی دانسته و برای اجتناب از خالی گذاشتن پرسشنامه که موجب کاهش نمره می شود به سوالات به طور تصادفی و اشتباه جواب داده است، از این رو از امتیاز او کسر خواهد شد.
ووچـر آزمون GMAT مانند ووچر آزمون تافل و سایر آزمون های زبان بین المللی از طریق کارت های ارزی اعتباری قابل خرید می باشد، متقاضیان می توانند در ارتباط با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا ضمن دریافت مشـاوره رایگان درباره شرایط و مراحل نحوه خرید ووچر آزمون GMAT، در کوتاه ترین زمان مناسبترین نتیجه را کسب نمایند.
از مطالعه مقاله فوق می توان نتیجه گرفت
جهت کسب موفقیت تضمینی در آزمون های زبان ویژه مهاجرت شغلی و تحصیلی قدم اول استفاده از مشـاوره های تخصصی و تمـاس با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا برای تهیه و خرید اکانت، نحوه ثبت نام در آزمـون و کسب مهارت های مورد نیاز در این آزمون ها می باشد.
مهاجرت تحصیلی موفق نیازمند دریافت آخرین اخبار و اطلاعات از دانشگاه، جایگاه شغلی و یا مقصد مورد نظر است، متقاضیان با مشاوره از کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا می توانند از دانش به روز در این باره بهره مند شوند.
لینک های کاربردی شرکت مهاجرتی هومان ویزا
· اخذ ویزا